Epilasyon, güzelliğimiz için kaçınılmaz ve acılı bir durum ne yazık ki. Yalnızca kadınları değil birçok erkeği de ilgilendiren, keşke daha fazlasını etkisi altına alabilse dediğimiz tüylerden arınma yöntemi… Her dönem bir furya çıkıyor, ona tutunuyoruz. Bir dönem tüy köklerini zayıflatan bitkisel serumlar vardı (ufaktan yaşımızı da ele verdik). Sonra lazer epilasyon dönemi başladı ki hala saltanatını sürdürmekte. Şimdilerde ise eskiye nazaran daha bir yaygınlaşan iğneli epilasyon gündemimizde.

Bitkisel serumların işe yaramadığı dönemi pas geçerek, lazer epilasyon ile süreci değerlendirmeye başlayalım. Lazer epilasyon acılı fakat pratik sayılabilecek bir tüylerden kalıcı şekilde arınma yöntemi. Doğru uygulayanı bulabilirseniz ve şansınız var ise tabii… Zira yanlış kıl tipine uygulandığı takdirde ince olanları bile kalınlaştırdığına üzülerek tanıklık etmiş ve bizzat yaşamış bulunuyorum. Bir de ilk popülerleştiği zamanlar herkesin kafasında dönen; zaten yaşım genç şimdi yaptırır bir ömür rahat ederim hesabı da ne yazık ki tutmuyor. Kimse 6 seans tüm vücut lazer epilasyon paketine trink para öderken size bu acı gerçekleri söylemiyor. Fakat yaptırdığınız uygulama birkaç sene sonra kıl kökleriniz tarafından ignore ediliyor ve kaldıkları yerden cildinizde hüküm sürmeye devam ediyorlar. Yani belli aralıklarla lazer epilasyon işlemini yeniletmeniz gerekiyor.

İğneli Epilasyon Nedir?

Tamamen kalıcı olan tek epilasyon yöntemi! En azından şimdilik… Her bir kıl köküne, kıl kadar kalınlığı olan bir iğne ile girilerek elektrik akımı veriliyor. Böylece her işlemde kıl kökü zayıflatılarak birkaç uygulama sonrasında kök tamamen öldürülmüş oluyor. Lazer uygulamaları gibi aynı anda birden fazla kıl köküne uygulanmadığından işlem bir hayli uzun sürüyor. Tek tek akım ver, cımbızla kılı çek ve bir sonraki kıla geç.. Dakika üzerinden ücretlendirildiğini düşününce her bölgeye yaptırmak akıl kârı olmayabilir. Cihazın üzerinde bir zaman göstergesi var, biraz old fashion bir cihaz zaten… 90’lı yıllardan fırlamış gibi ama mühim olan işlevi elbette. Cihaz ne kadar süre boyunca açık kaldıysa ona göre bir ücret ödüyorsunuz. Uygulanan bölgedeki kıl yoğunluğu çıkacak faturayı etkilese de büyük oranda ödeyeceğiniz tutar işlemi yapan kişinin el çabukluğuna bağlı oluyor. Gittiğiniz yerin bu konuda ne kadar tecrübeli olduğu bu pratikliği etkilese de hızlı olan iyidir gibi bir düz mantıkla hareket etmemenizi tavsiye ederim. Aceleye getirip işinize yaramayacak bir işleme de para ödemeniz mümkün.

Hangi Bölgelere Yaptırılabilir?

İğneli epilasyon her bölgeye yaptırılabiliyor. Gittiğim merkezlerde özel bölgeye de yaptıranlar olduğunu duymuştum. Ben tüm vücut lazere gitmiş bir lazerzede olarak, lazer sonucu yüzümde çıkan sert ve koyu tüyler için gittim. Öncesinde işlemle ilgili yüzümde iğne izleri kalır mı gibi endişelerim vardı. Fakat iğne o kadar ince ki böyle bir şey mümkün değil. İşlemden sonra cilt tipinize bağlı olarak küçük kabuklar olabiliyor ya da olmayabiliyor. Bunları yolmadığınız müddetçe iz bırakmayacaklardır. Bir de yağlı bir cilt tipim olduğundan bende bir miktar sivilcelenme yaptı; ancak bunun önüne geçmek neredeyse imkansız.

İğneli Epilasyonun Doğru Yapıldığını Nasıl Anlarız?

Hiç de ucuz sayılmayacak bir hizmet alıyorsunuz, onca zamanınızı da buna ayırıyorsunuz ve dünyanın da acısını çekiyorsunuz. Üstüne bir de işlem işe yaradı mı yaramadı mı endişesi… Kabus gibi ama darlanmayın! İşlemin işe yarayıp yaramadığını anlamanıza yarayacak birkaç ipucunu sizlerle paylaşacağım.

Kılların uzama hızına dikkat!

İŞLEME İLK BAŞLANDIĞI DÖNEM DAHA HIZLI OLMAKLA BİRLİKTE BİRKAÇ AY SONRA UZAMA HIZI DÜŞECEKTİR. İLK ZAMANLAR İÇİN 10 GÜNDEN ÖNCE ÇIKAN KILLAR İŞLEME UĞRAMAMIŞ DİYEBİLİRİM.

Nasıl oluyor da o elektrik bizi yerimizden sıçrattığı halde işe yaramamış oluyor dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki; size kıl tipiniz gibi bazı değişkenlere göre bir akım belirleyip uyguluyorlar. Yani işlem gerektiğinden daha düşük bir akım verilerek de yapılabiliyor. Böyle olunca da canınızın acıdığıyla kalmanız kaçınılmaz oluyor.

Kıl çekilirken hissetmemelisiniz!

BAŞTA DA DEDİĞİM GİBİ KÖKÜNE ELEKTRİK AKIMI VERİLEN KIL, BAYGINLIK GEÇİRDİĞİNDEN KÖKTEN DÜŞÜYOR. BU İŞLEMDEN SONRA DA KIL CIMBIZLA ALINIYOR. ŞAYET KILIN ÇEKİLMESİ ESNASINDA BİR ACI HİSSETTİYSENİZ KIL KÖKÜNE GEREKEN AKIM ULAŞMAMIŞ DEMEKTİR.

Aslında bu durumu, uygulayan kişi de bal gibi bildiği halde nedense dönüp yeniden akım vermek yerine hırsla bu kılı kökünden çekebiliyor. Sonrasında 4-5 gün sonra bir bakıyorsunuz epilasyona gittiğiniz bölgede birkaç adet capcanlı kıl büyüyor.

Epilasyon Sonrası Yapılması Gerekenler Neler?

Öncelikle işlem bitti, merkezden çıkacaksınız; işlem yapılan bölge kesinlikle güneş görmemeli. Zira şu halde iken güneş lekesi edinmek kaçınılmaz olur. İşlem bitiminde ve devamındaki günlerde mutlaka koruyucu güneş kremi uygulamalı ve direkt güneş ışığından kaçınmalısınız. Kıl kökleriniz ve gözenekleriniz açık olduğundan 12-24 saat kadar su ile temas ettirmemelisiniz ki mikrop kapmasın ya da sivilcelenme yapmasın. Nemlendirmeye devam etmekten vazgeçmeyin. Cildin kuruması leke oluşumuna zemin hazırlayabilir.

İşlem kıl tipine göre aylar sürebilir. Hatta benim gittiğim bölge için 1 seneden fazla sürmesinin normal olduğunu birkaç uzmandan duydum. Bu süreç boyunca kılları asla cımbız ile almıyoruz. Cımbızla alınan kıllar ne yazık ki güçleniyor ve ne hikmetse çoğalıyorlar. Bu dönemde çok sık olmamak şartı ile bir kaş usturası veya jilet yardımı ile kılları kesebilirsiniz. En önemlisi de 1 hafta – 10 gün boyunca bölgeye peeling yapmayın. Bu süreçte köklerin kabuklanma ihtimali var ve bu kabukları vaktinden önce dökerseniz izlerinin kalması kaçınılmaz olur!

Toplam Okunma : 17Bugün : 1

Paylaş :

Leave A Comment

Menü
E-Mail Bülteni

Yeni gelen ürünlerden ve Kampanyalardan haberdar olmak için lütfen mail adresinizi bırakınız.

AO on YouTube

Açelya Okcu ürünlerini YouTube sayfamızdan da takip edebilirsiniz.